Connect with us

Greseli de evitat in machiaj

FASHION & BEAUTY

Greseli de evitat in machiaj

” Cel mai frumos machiaj al unei femei este pasiunea, dar cosmeticele sunt mai usor de cumparat”- Yves Saint Laurent

Machiajul iti permite nu doar sa acoperi imperfectiunile, ci si sa fii creativa si sa te reinventezi, in functie de starea pe care o ai si de lookul pe care doresti sa-l obtii. Cu toate acestea, exista anumite reguli de care sa tii cont, mai ales in functie de particularitatile tenului si de trasaturile pe care le ai.

Iata care sunt cele mai intalnite greseli in ceea ce priveste machiajul, pe care sa le eviti:

Nuanta nepotrivita de fond de ten este o greseala des intalnita. Un ten frumos si cu aspect natural poate fi mai important decat un machiaj elaborat al ochilor. Prin urmare, atunci cand iti achizitionezi un fond de ten, nu il testa pe incheietura mainii. Nuanta din aceasta zona nu este aceeasi cu cea de pe fata. Ideal este sa mergi fara a fi machiata, in magazin, si sa testezi direct pe piele. Ia in calcul si faptul ca dupa cateva minute, fondul de ten se adapteaza pielii tale, se poate oxida si astfel isi va schimba culoarea. Un test foarte important este cel facut la lumina naturala, pe cand cea artificiala din magazine poate fi inselatoare. Tine cont si de faptul ca nuanta pielii tale se schimba, iar o singura nuanta de font de ten nu ti se potriveste in toate sezoanele.

Aplicarea machiajului pe un ten deschidratat iti poate compromite aspectul, chiar daca produsele cosmetice pe care le folosesti sunt de calitate. Atunci cand tenul este uscat, se descuameaza, absoarbe produsul pe care il aplici, iar tu te vei alege cu un ten plin de pete. Asigura-te ca te hidratezi corespunzator in fiecare zi, in afara de baza pe care este bine sa o aplici, cu macar 10 minute inainte de a aplica fondul de ten.

Nuanta nepotrivita de blush te poate face sa arati artificial, in loc sa fie complementara cu nuanta naturala a tenului tau. Este foarte important sa tii cont de restul machiajului pe care il alegi, astfel incat atunci cand porti un machiaj puternic la ochi sau pe buze, culoarea blush-ului sa fie una discreta. Tehnica de aplicare este si ea importanta, culoarea fiind de preferat sa urmeze structura pometilor si sa fie foarte bine estompata.

Anticearcanul intr-o nuanta prea deschisa nu va lumina zona din jurul ochilor, asa cum intentionezi, ci va atrage atentia si va accentua imperfectiunile. Anticearcanul trebuie sa fie cu cel mult o nuanta mai deschisa decat cea a fondului de ten, iar cearcanele inchise la culoare sunt acoperite foarte bine cu o nuanta de piersica.

Prea multa pudra, chiar daca ai tenul mixt sau gras, nu te complimenteaza. Incearca sa o distribui doar pe zona T si foarte putin sub ochi, pentru fixarea machiajului. Foloseste o pensula, pentru a evita incarcarea inutila e tenului.

Sprancenele prea inchise la culoare nu iti pun in valoare trasaturile fetei, ci iti ofera o incadrare mult prea aspra a ochilor. Chiar daca esti bruneta, este de preferat ca sprancenele sa nu fie foarte negre, iar daca le creionezi, sa estompezi foarte bine cu o periuta, pentru a nu exista linii evidente.

Linia de tus trasata gresit este foarte des intalnita, acest truc de machiaj reprezentand o adevarata provocare pentru majoritatea femeilor. Cred ca ti s-a intamplat sa realizezi un machiaj de care erai foarte multumita, iar atunci cand a venit vremea aplicarii tusului, sa strici intregul look. Greselile pe care le poti face este sa trasezi o linie de tus mult prea subtire, la distanta de baza genelor sau una prea groasa, care nu se potriveste formei ochilor. Daca ai ochii apropiati, partea mai groasa a liniei trebuie sa fie spre coltul extern, iar daca distanta dintre ochi este mai mare, partea mai groasa a liniei de tus trebuie sa fie din coltul intern pana la mijlocul pleoapei si subtire spre coltul extern.

Depasirea exagerata a liniei buzelor imbatraneste trasaturile, iar daca in fotografii poate arata bine, la lumina naturala are un aspect neplacut. Poti contura foarte putin peste conturul buzelor, incepand din colturi, spre interior. Daca faci acest lucru, este bine sa alegi rujuri mate sau cremoase si sa eviti luciurile de buze.

sursa foto: www.pixabay.com

1 Comment

1 Comment

  1. Andreea

    ianuarie 8, 2016 la 8:38 am

    Bun articolul. Chiar m-a ajutat. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus