Connect with us

5 metode pentru a scapa de REGRETE

LIFESTYLE

5 metode pentru a scapa de REGRETE

Analizarea evenimentelor negative din viata ta este eficienta, atat timp cat stii cand sa te opresti. Daca lasi trecutul sa te macine, exista riscul sa intri intr-un cerc vicios, din care este dificil sa scapi.

Iata ce exercitii mentale iti propune EDA Magazine, pentru a te elibera de regrete:

1. Recunoaste cand ai tendinta sa te lasi macinat de trecut

Identificarea automatismului de a reda iar si iar un eveniment, care te-a marcat, este primul pas spre eliberare. Atunci cand incepi sa povestesti aceeasi intamplare este posibil sa observi cum la sfarsitul dialogului, sau dupa ce ai stat singur si ai analizat, te simti epuizat. Acesta este un semn clar ca ceea ce faci nu este benefic. Opreste-te! Nu uita ca nu poti schimba trecutul, ci doar poti invata din el!

2. Cauta solutii

Sa te gandesti la problemele tale nu este folositor, decat daca in acest timp cauti si solutii pentru rezolvarea lor. Intreaba-te daca este ceva ce poti sa faci, sa diminuezi efectele negative ale evenimentului. Daca este, actioneaza. Daca nu, accepta-ti limitele si nu te mai invinovatii!

3. Fa-ti un obicei din a medita 20 minute, la sfarsitul fiecarei zile

O zi din viata ta este extrem de incarcata, cu multe responsabilitati, interactiuni mai mult sau mai putin placute. Accepta ca acestea au un impact asupra ta si acorda-ti putin timp, la sfarsitul zilei, sa le asimilezi, sa le analizezi si sa te linistesti. Deconecteaza-te de ce ti s-a intamplat pe parcursul zilei si nu poti schimba pe moment si bucura-te de seara petrecuta acasa cu familia sau cu prietenii.

4. Distrage-ti atentia

Daca iti repeti ca nu trebuie sa te gandesti la acel lucru care te streseaza, se va intampla exact opusul. In schimb, incearca sa-ti ocupi minte cu adevarat, printr-o activitate solicitanta. Fie ca este ceva ce-ti face placere sa faci, fie ca este o sarcina de indeplinit la locul de munca, te poate ajuta sa te destresezi si sa gasesti ulterior o rezolvare la problema, dupa ce a trecut adrenalina de moment.

5. Aplica ideea de a trai in prezent

Unele persoane percep acest concep de ” a trai clipa” ca pe o atitudine de ignorare a importantei evenimentelor si a planurilor de viitor. In realitate, este vorba despre acceptarea limitelor, despre organizarea gandurilor si prioritatilor, iar cel mai important este sa intelegi ca daca nu poti schimba lucrurile in acel moment, cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa traiesti in prezent si sa gestionezi situatia pas cu pas.

sursa foto: Flickr by Giorgia Pallaro

1 Comment

1 Comment

  1. Amélie

    martie 21, 2016 la 10:27 pm

    Da, ar trebui sa incercam sa l?s?m amintirile nepl?cute in trecut, acolo unde le este locul, îns? uneori e greu sa faci asta…
    Dar merita m?car încercat! Sa ne bucuram, asadar de clipa prezenta si sa mergem încrez?tori înainte caci înapoi am fost si stim cum este.
    Gand bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus