Connect with us

Motive pentru care relatiile se destrama repede

LIFESTYLE

Motive pentru care relatiile se destrama repede

Oare de ce sunt relatiile atat de complicate in ziua de azi? De ce dai gres de fiecare data cand incepi o relatie, desi incerci din greu sa faci ceea ce crezi ca trebuie? De ce oamenii au devenit atat de incapabili sa mentina o relatie, pe termen lung? Oare acestia au uitat cum sa iubeasca sau au uitat ceea ce este iubirea?

Iata cateva motive pentru care este posibil ca relatiile tale sa nu functioneze:

Nu esti pregatit pentru a face sacrificii, compromisuri si pentru dragostea neconditionata. Nu esti pregatit sa investesti tot ceea ce poti, pentru ca relatia sa functioneze. Iti doresti ca totul sa fie usor, sa mearga de la sine, iar daca asta nu se intampla, ai sentimentul ca persoana de langa tine nu este cea potrivita.

Nu cauti dragoste, ci doar senzatia de entuziasm. Este o mare diferenta intre sentimentul ca te-ai indragostit si cel de iubire profunda. Una este relatia pe care o ai pentru a te distra, a merge la petreceri, filme si alta este cea in care exista sustinere reciproca, empatie, gesturi de tandrete si responsabilitate fata de relatie. Este posibil sa nu iti doresti un partener pe viata, ci un partener care doar sa te faca sa simti ca traiesti si sa-ti dea o stare de bine, in permanenta. Consideri poate ca predictibilitatea este ceva negativ intr-o relatie si iti doresti adrenalina aventurii si a necunoscutului, cand vine vorba de planurile de viitor.

Invoci motivul lipsei de timp. In aceste vremuri, oamenii au foarte multe responsabilitati, majoritatea dintre ele coplesitoare. O relatie matura si solida insa, nu inseamna o povara. Atunci cand ajungi sa iubesti pe cineva, nu iti trebuie timp liber sa o faci, ci o faci desi nu ai mult timp liber. Relatiile sanatoase iti usureaza viata, nu ti-o ingreuneaza.

Nu ai rabdare sa parcurgi toate etapele firesti ale relatiei. Din cauza presiunii societatii sau din dorinta de a fi recunoscut, grabesti lucrurile intr-o relatie, fara sa te bucuri de fiecare etapa.Iti pasa de ce cred ceilalti, iti este teama sa nu fi judecat si actionezi in consecinta, in loc sa-ti pese de ce iti doresti tu si partenerul, in intimitatea relatiei voastre.

Eviti sa petreci timp cu partenerul. Mai ales cand esti mai tanar, ai tendinta de a petrece foarte mult timp cu prietenii.Daca iesirile cu partenerul si cu cei din grupul vostru sunt reusite si distractive, nu inseamna automat ca si relatia voastra este. Nu evita sa petreci timp in doi, fie dupa o zi de munca, fie in weekend. Daca eviti sa faci asta, ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru tine.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus