Connect with us

5 semne pe care ti le transmite corpul, cand e deshidratat

FASHION & BEAUTY

5 semne pe care ti le transmite corpul, cand e deshidratat

Chiar daca se vorbeste foarte mult despre importanta hidratarii, consumul de apa este neglijat de catre majoritatea oamenilor. Multe simptome neplacute, resimtite zi de zi, sunt puse pe seama unor afectiuni, fara sa se stie ca este posibil ca ele sa fie cauzate de lipsa hidratarii.

Iata care sunt semnele pe care ti le transmite organismul, atunci cand este foarte deshidratat:

#Respiratie urat mirositoare. Chiar daca pot fi multe cauze ale acestei probleme, de la igiena, pana la afectiuni gastro-intestinale, una dintre acestea este si deshidratarea. Atunci cand nu consumi suficienta apa, proprietatile salivei, de a combate bacteriile ingerate, sunt diminuate.

#Senzatie de lesin. Daca te simti lipsita de vlaga si ti se face rau, mai ales cand faci efort fizic, poate fi un semn al deshidratarii

#Pofte bruste pentru diverse alimente. Ficatul are nevoie de apa pentru a functiona, la fel cum au si celelalte organe. Atunci cand esti deshidratata, acesta transmite semnale creierului, insa de multe ori sunt interpretate ca si pofte pentru mancare. De aceea este recomandat, chiar si pentru silueta, sa bei intai apa, atunci cand simti ca iti este foame, inexplicabil.

#Pielea lipsita de elasticitate. Atunci cand esti deshidratata, pielea isi pierde textura optima. Pentru a testa acest lucru, ciupeste interiorul bratului. Daca pielea nu revine rapid la forma initiala, si ramane cutata, inseamna ca nu bei suficienta apa.

#Nu transpiri. Unele persoane transpira mai mult decat altele, din varii motive. Indiferent de aceste particularitati, nu este normal sa nu transpiri. Asta inseamna ca nu bei suficienta apa.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus