Connect with us

Cele mai EXTREME modificări corporale din LUME

LIFESTYLE

Cele mai EXTREME modificări corporale din LUME

Cele mai EXTREME modificări corporale din LUME

Credeai că ai văzut cele mai drastice modificări corporale? Ei bine, acestea sunt cu mult mai complicate decât simplele tatuaje și piercing-uri!

De la legarea picioarelor la elongarea gâtului, de la alungirea craniului la ascuțirea dinților, fiecare cultură și-a stabilit propriile sale modificări corporale dureroase, în scopul de a-și mulțumi zeii sau de a-și diferenția pozițiile sociale.

# 1 Placarea buzelor

Placarea buzelor datează încă din anul 8700 i.Hr. A fost practicată în Africa, Europa și America de Sud. În Etiopia, oamenii din tribul Mursi o practică și în prezent.

# 2 Alungirea craniului

Acest gen de cranii au fost găsite în Peru, Irak și Egipt, iar unele dintre ele datează de acum 45,000 de ani. Acest proces ar fi trebuit să înceapă din momentul în care copilul nu avea craniul complet dezvoltat. Unele persoane au legat aceste cranii de existența contactelor extraterestre.

# 3 Legatul picioarelor

Cu intenția de a opri picioarele din creștere, fetițele din Japonia își petreceau primii ani din viață cu picioarele strâns legate. Acest lucru a durat peste 1000 de ani, fiind interzis în secolul al 20-lea. Acesta era considerat un simbol al bogăției, din moment ce ideea de a nu-ți folosi picioarele însemna că ești înstărit și că nu ai nevoie să lucrezi. Acest proces era extrem de dureros și provoca masive deficiențe fizice.

# 4 Auto-sacrificarea

Aceasta este o cicatrice alcătuită din simboluri tradiționale și reprezintă un ritual specific multor triburi africane. Triburile Sepik din Papua Nouă Guinee petrec săptămani întregi pentru a realiza asemenea modele. În Sudanul de Sud, tribul Dinka folosește cicatrici faciale, precum cicatrizarea a trei linii pe fețele băieților pentru a reprezenta masculinitatea.

# 5 Ascuțirea dinților

Aceasta a fost o procedură de înfrumusețare folosită în diferite culturi. Maiașii o foloseau ca o expresie a statutului. oameni Mentawai din Indonezia o considerau un atribut al frumuseții. Deși acest lucru nu este obligatoriu, multe fete tinere trec prin această procedură dureroasă pentru a deveni mai frumoase.

# 6 Întinderea gâtului

Femeile din tribul Kayan – nordul Thailandei, încep această procedură de la frageda vârstă de cinci ani. Procesul începe cu 4 cercuri și se încheie cu 25. De fapt, nu gâtul este tras în sus, ci mai degrabă umerii sunt trași în jos.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus