Connect with us

5 GREȘELI pe care le faci când îți SPELI fața care îți DISTRUG pielea

FASHION & BEAUTY

5 GREȘELI pe care le faci când îți SPELI fața care îți DISTRUG pielea

Cu siguranță și tu făceai aceste greșeli care îți distrug pielea! Oprește-te chiar acum și ai grijă de tenul tău!

Fiecare femeie îşi doreşte să aibă un ten curat şi frumos şi primul pas spre a face acest lucru este o igienă corectă a pielii. Spălatul pe faţă este cel mai uşor mod prin care îţi poţi igieniza tenul şi poţi avea grijă să îndepărtezi orice particule de mizere şi praf de pe suprafaţa acestuia.

Cu toate acestea, există numeroase greşeli extrem de răspândite pe care le fac foarte multe femei atunci când îşi îngrijesc şi spală tenul. Iată care sunt principalele greşeli pe care ar trebui să le eviţi întotdeauna atunci când îţi cureţi pielea de pe faţă.

# 1 Uiţi de spălatul pe mâini
Chiar dacă folossti produse speciale pentru spălatul feţei, în cazul în care mâinile tale nu sunt curate, bacteriile de pe suprafaţa acestora vor ajunge pe ten, indiferent de cât vei încerca tu să te speli. Astfel, este extrem de important să te speli întotdeauna pe mâini înainte de a-ţi curăţa faţa.

# 2 Foloseşti produse greşite pentru curăţarea feţei

Este extrem de important să acorzi atenţie produselor pe care le foloseşti pentru curăţarea feței. Un demachiant greşit sau un gel de curăţare care nu se potriveşte tenului tău nu va face decât să îţi facă rău. Astfel, ai grijă să îţi alegi produsele de îngrijire în funcţie de tipul tău de ten, fie că acesta este gras sau uscat.

# 3 Foloseşti apă prea caldă sau prea rece
Orice lucru în exces strică, aşa că ar trebui să acorzi atenţie temperaturii apei cu care îţi speli tenul. Dacă apa este mult prea fierbinte sau prea rece, rişti să îţi agreseze piele şi să îţi avariezi porii. Ar trebui ca temperatura apei să fie potrivită cu atenţie înainte de a-ţi spăla tenul.

# 4 Foloseşti prea des scrub-uri pentru faţă

Chiar dacă foloseşti un scrub special pentru ten sau un scrub normal de corp, în cazul în care repeți procedeul exfolierii mult prea des, îţi vei răni în mod involuntar pielea. Astfel, ar fi recomandat să nu te exfoliezi mai des de 2 ori pe săptămână, altfel îţi vei sensibiliza mult prea tare tenul.

# 5 Foloseşti un prosop murdar

Nu doar procesul spălatului pe faţă este important, ci şi cel al ştergerii şi uscării pielii. În cazul în care prosopul tău este murdar sau este păstrat în condiţii improprii, toate bacteriile pe care le-ai îndepărtat de pe faţă vor ajunge înapoi. Ar trebui să folosesi un prosop curat special pentru faţă şi confecţionat dintr-un material fin.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus