Connect with us

10 SEMNE care arată prezența CANCERULUI. Nu îl IGNORA pe al 6-lea!

LIFESTYLE

10 SEMNE care arată prezența CANCERULUI. Nu îl IGNORA pe al 6-lea!

10 SEMNE care arată prezența CANCERULUI. Nu îl IGNORA pe al 6-lea!

Cancerul este o boală foarte gravă ce se tatează extrem de greu! Învață acum care sunt semnele care arată prezența cancerului și ce trebuie să faci pentru a trata boala din timp!

Cancerul, cunoscut şi sub numele de tumoare malignă sau neoplasm malign, reprezintă o grupare de boli în cazul cărora apare riscul unei răspândiri masive a unor celule anormale ce pot acapara în timp mai multe zone interne ale corpului.

Spre deosebire de tumorile maligne, cele benigne nu reprezintă riscul răspândirii şi la alte organe.

Principalul mod prin care poţi combate cancerul, este identificarea şi tratarea acestuia din timp, astfel că este extrem de important să acorzi atenţie tuturor potenţialelor semne care pot indica prezenţa cancerului. Iată care sunt cele mai frecvente semne care trădează prezența cancerului şi ce semnifică acestea.

1. Dureri inexplicabile şi persistente

Nicio durere inexplicabilă, indiferent de partea corpului în care aceasta se află, nu ar trebui ignorată. Deşi majoritatea durerilor inofensive trec după ceva timp, în cazul în care durerea persistă neobişnuit de mult, ar trebui investigată medical. De exemplu, durerile acute în zona abdomenului pot indica prezenţa cancerului ovarian, iar cele în piept pot semnala cancerul pulmonar.

2. Tusea persistentă sau răguşeala care nu mai trece

Deşi tusea şi răguşeala pot fi provocate de tot felul de alergii sau de particulele de praf din aer, în cazul în care acestea durează mai mult decât ar fi normal sau nu se ameliorează odată cu tratamentul, pot reprezenta un semnal de avertizare.

3. Schimbări ciudate în urinare

Orice schimbare a mersului normal al lucrurilor semnalează prezenţa unor nereguli. Astfel, dacă începi să observi prezenţa particulelor de sânge în urină sau începi să urinezi mult mai des sau mai rar decât o făceai până acum, ar trebui să îţi faci o programare la medic.

4. Schimbarea rădicală a tranzitului intestinal

Chiar dacă acest gen de schimbare se poate datora uneori regimului alimentar nepotrivit, în cazul în care încerci să tratezi această problemă şi nu observi nicio diferenţă, ar fi cazul să vezi un medic, întrucât acest gen de situaţie poate trăda prezenţa cancerului de colon.

5. Stare inexplicabilă de oboseală

În cazul în care ai o stare letargică şi te simţi constant secătuit de puteri şi obosit fără să fi făcut nimic pentru a te extenua, ar trebui să îţi faci analize întrucât ar exista riscul să suferi de cancer la sânge.

6. Sângerări inexplicabile

Sângerările care nu sunt cauzate de lovituri sau taieturi precum cele nazale, vaginale sau salivare pot reprezenta semne ale prezenţei cancerului.

7. Apariţia nodulilor să umflăturilor ciudate

Dacă observi că ţi-au apărut pe corp anumite umflături ciudate sau noduli crescuți sub piele, atunci ar fi nevoie să consulţi cât mai rapid un medic pentru a investiga cauza ce a dus la apariţia acestora. Deşi ele ar putea fi nişte simple chisturi beninge, există şi riscul ca acestea să reprezinte tumore canceroase.

8. Modificarea aspectului aluniţelor de pe piele

Dacă observi că ţi-au mai apărut brusc alte aluniţe sau dacă ai senzaţia că cele pe care le aveai deja au început să îşi schimbe mărimea, forma şi culoarea, ar trebui să consulţi un medic. Transformările de acest gen pot indica prezenţa melanomului, o formă a cancerului de piele.

9. Prezenţa unor răni care nu se mai vindecă

Atunci când suferi de cancer, organismului îi este mai greu să se apere şi să se vindece, astfel că toate rănile pe care le vei suferi se vor vindeca mult mai greu decât ar trebui.

10. Pierderea inexplicabilă în greutate

Dacă ai început să slăbeşti foarte brusc fără a-ţi modifica regimul de viaţă sau dieta, ar trebui să vizitezi rapid un medic. Acest gen de schimbare în greutate poate indica prezenţa cancerului de ficat sau de colon. De asemenea, nici creşterea foarte bruscă în greutate nu ar trebui să fie ignorată.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus