Connect with us

8 SFATURI pentru a adormi REPEDE și a te trezi UȘOR în fiecare dimineață

LIFESTYLE

8 SFATURI pentru a adormi REPEDE și a te trezi UȘOR în fiecare dimineață

8 SFATURI pentru a adormi REPEDE și a te trezi UȘOR în fiecare dimineață

Foarte mulți oameni au probleme atunci când vor să adormă, dar chiar mai multe atunci când încearcă să se trezească dimineața. Dacă vei urma aceste sfaturi nu vei mai avea nicio problemă cu somnul și cu trezitul.

De foarte multe ori suntem în situația în care ne gândim cât de bine ne-ar prinde un pui de somn. Cu toate acestea, unora le este extrem de greu să adoarmă și, pe lângă faptul ca adorm greu, se și trezesc extrem de greu dimineața. Dacă fiecare dintre noi ar urma câteva sfaturi simple, am adormi mult mai ușor și ne-am trezi cu mult mai multă ușurință. Iată  care sunt cele mai importante 10 reguli pe care ar trebui să le urmezi pentru a reuși să îți formezi o rutină sănătoasă a somnului.

1. Bea ceva cald

Băuturile calde îți relaxează organismul astfel că, dacă vei bea ceai calde, un pahar de lapte sau o ciocolată caldă înainte de culcare, sunt multe șanse să adormi mai rapid.

2. Consumă alimente care conțin magneziu

Cercetările au arătat că magneziul este unul dintre elementele esențiale pentru obținerea unui somn bun. Alege fie să consumi un supliment de magneziu sau alimente bogate în această substanță.

3. Alege o anumită oră la care să te trezești constant

Dacă organismul tău va fi obișnuit să se trezească în fiecare zi la aceeași oră, acesta ăși va frma singur un ciclu al somnului care te va odihni și va fi ușor de respectat.

4. Alege cu atenție temperatura din dormitor

Temperatura optimă pentru dormit care îți asigură un somn liniștitor și neîntrerupt este cuprinsă 15 și 23 de grade.

5. Evită să te agiți

Dacă ți-ai petrecut mai mult de 20 de minute în pat încercând să adormi și nu ai reușit, nu începe să te învârți pe toate părțile. Încearcă mai bine să citești ceva sau să asculți muzică.

 

6. Nu diversifica prea tare activitățile din dormitor

Mintea ta trebuie să asocieze zona dormitorului cu relaxarea și cu somnul, astfel că nu ar trebui să îți petreci prea mult timp acolo făcând alte lucruri.

 

 

7. Încearcă să dormi la prânz

Studiile au dovedit că te vei odihni mult mai bine noaptea dacă vei adormi pentru cel puțin 30 de minute pe parcursul zilei.

 

8. Îndepărtează ceasul din raza ta vizuală

Dacă îți vei petrece intervalul de timp în care vrei să adormi uitându-te la cât este ceasul, nu vei face decât să te stresezi pentru faptul că  nu reșești să adormi îndeajuns de rapid.

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus