Connect with us

10 SEMNE importante că suferi de lipsă de CALCIU. Sigur te confrunți cu numărul 6!

LIFESTYLE

10 SEMNE importante că suferi de lipsă de CALCIU. Sigur te confrunți cu numărul 6!

10 SEMNE importante că suferi de lipsă de CALCIU. Sigur te confrunți cu numărul 6!

Calciul este mineralul de care are nevoie corpul nostru pentru a stabiliza presiunea arterială și pentru a construi structura oaselor și a dinților. Majoritatea calciului din corpul nostru e depozitat în oase și, pe măsură ce îmbătrânim, oasele noastre devin mai dense. Asta înseamnă că trebuie să creștem doza zilnică de calciu. Femeile au nevoie de o doză mai mare de calciu decât bărbații, mai ales atunci când se apropie de menopauză.

Există diferite motive care pot cauza deficiența de calciu: un nivel scăzut de vitamina D face ca oasele noastre să absoarbă calciul cu dificultate, iar nivelul crescut de potasiu poate cauza consumul rapid al calciului. Unele tratamente interferează cu nivelul de calciu, mai ales cele care sunt recomandate pentru reglarea problemelor cu tiroida.

Deficiența de calciu apare în timp, iată care sunt simptomele acesteia:

1) Crampele musculare – acestea apar în general în zona brațelor și a picioarelor

2) Spasme ale mușchilor – crampele pot evolua în spasme pentru că lipsa calciului este foarte nocivă asupra organismului.

3) Pareza–  în acest caz, vorbim despre anumite simptome ce au legătură cu sistemul nervos, care pot fi rezultatul unei deficiențe de calciu, precum confuzie, spasme musculare, amorțire, halucinații. Dacă ai simptome de acest gen, mergi la medic de urgență.

4) Stări schimbătoare – adică trecerea bruscă dintr-o stare de spirit în alta, tulburări de personalitate, depresie și o stare continuă de agitație.

5) Insomnii – calciul ajută organismul să doarmă, iar cei care nu pot dormi bine sau deloc au deficiență de calciu. Calciul produce melatonină, un hormon care ne ajută să dormim.

6) Unghii fragile și cu striații – lipsa calciului usucă unghiile și le deshidratează, la fel se întâmplă cu părul și pielea ta.

7) Oase fragile – Densitatea oaselor este afectată, iar nivelurile scăzute de calciu pot determina organismul să producă osteoporoză și fracturi de oase.

8) Dificultăți la înghițire – Deși poate suna ciudat, dificultățile de înghițire provin de la contracțiile musculare și pot determina chiar și schimbări ciudate de voce.

9) Te chinui să slăbești – Acest fenomen are legătură cu deficiența de calciu pentru că, conform studiilor, calciul depozitat în celulele adipoase ajută la reglarea și arderea grăsimilor.

10) Dureri de dinți – Majoritatea calciului din organism este depozitat în oase și în dinți așadar, nivelurile scăzute de calciu au legătură cu căderea dinților și a durerii acestora.

Pentru a îndepărta aceste simptome, trebuie să te consulți cu medicul tău de familie și să îți recomande un tratament cu calciu timp pe o perioadă de timp determinată. Poți mânca somon sau ton, suc de portocale, lapte și ouă, acestea sunt alimentele care au un aport major de calciu pentru organism.

Citește și 6 urmări GRAVE provocate de lispa SOMNULUI

Este esenţial ca fiecare dintre noi să aibă grijă să primească îndeajuns de multe ore de somn pentru a putea să facem faţă activităţilor de zi cu zi.
Lipsa somnului poate produce numeroase consecinţe negative asupra organismului tău.

Iată ce se întâmplă dacă nu ai grijă să dormi atât cât ai nevoie.

1. În cazul îmbolnăvirilor, forţa sistemului nostru imunitar se află în legătură directă cu somnul, aşa că este foarte important să dormi îndeajuns, În cazul în care nu vei dormi destul, organismul tău nu va avea destulă putere pentru a lupta cu boala.

2. Lipsa somnului îţi încetineşte reacţiile şi reflexele, aşa că nu vei fi capabil să gândeşti la fel de repede pe cât ai fi făcut-o dacă ai fi dormit.

3. S-a demonstrat ştiinţific că dacă vei dormi mai puţin de 5 ore pe noapte, vei lua mult mai rapid în greutate decât ai face-o în condiţii normale.

4. Pe parcursul somnului, pielea noastră se regenerează, aşa că lipsa somnului va duce la apariţia ridurilor şi imperfecţiunilor pe piele.

5. Lipsa somnului duce la un risc crescut de boli cardiovasculare sau chiar cancer.

6. Pe parcursul somnului, creierul nostru reorganizează şi sortează toate informaţiile pe care noi i le-am oferit pe parcursul zilei, aşa că lipsa somnului va conduce la senzaţia de ameţeală şi de agitaţie și ne va face să uităm lucruri pe care altfel ni le-am fi amintit.

Deşi fiecare dintre noi are o nevoie de cantitate diferită de somn pentru a funcţiona la capacitate maximă, în principiu, fiecare om simte nevoia de 8 ore de somn pe noapte. Ar fi esenţial să adormi între orele 22 şi 23 şi să te trezești la 7 dimineaţa.

În cazul în care vei adormi mai târziu, chiar dacă vei reuşi să dormi numărul necesar de ore, este foare porbabil ca organismul tău să nu aibă parte de un somn de aceeaşi calitate şi tu să nu reuşeşti să te simţi odihnit a doua zi.

Încearcă să reduci nivelul de stres din ultima parte a zilei cât mai mult şi să te duci la culcare după ce ai făcut câteva activităţi care să te relaxeze precum uitatul la un film, cititul unei cărţi sau o baie fierbinte.
De asemenea, încearcă să nu consumi înainte de culcare alimente care ţi-ar putea scădea calitatea somnului şi care ţi-ar face organismul să depună mult mai mult efort în a digera mâncarea decât ar fi normal.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus