Connect with us

5 SEMNE clare că mănânci prea mult ZAHĂR. Numărul 4 este cel mai GRAV

LIFESTYLE

5 SEMNE clare că mănânci prea mult ZAHĂR. Numărul 4 este cel mai GRAV

5 SEMNE clare că mănânci prea mult ZAHĂR. Numărul 4 este cel mai GRAV

Durere de încheieturi, cariile, creșterea în greutate, sentimentul că ești mereu obosită, extenuată și foamea constantă – toate acestea ar putea fi semne că mănânci prea mult zahăr. Zahărul face parte din viața noastră – e prezent în lucrurile pe care le mâncăm și în băuturile pe care le bem. E important să ai grijă cât zahăr consumi, deoarece poate avea efecte adverse serioase și îți poate afecta calitatea vieții.

Nu e vorba numai de îngrășat – în cazul în care consumi zahăr în exces poți ajunge să mănânci prea mult și poți chiar să faci diabet. Iată câteva dintre cele mai obișnuite simptome asociate cu consumul excesiv de zahăr:

1. Dureri de încheieturi

Carbohidrații rafinați cresc nivelul de zahăr din sânge, ceea ce face ca încheieturile corpului său să se inflameze. Asta se întâmplă deoarece, când primește zahăr, corpul tău reacționează eliberând niște substanțe inflamatoare. Dacă ai probleme cu încheieturile, excesul de zahăr ar putea fi una dintre cauze.

2. Cariile

După cum ți-a spus dentistul când erai mic, zahărul cauzează apariția cariilor. Zahărul în exces creează un acid care consumă smalțul esențial care îți îmbracă dinții. Dacă ai multe carii, probabil că mănânci prea mult zahăr.

3. Îngrășarea

Cu toții știm că zahărul te poate îngrășa. Acesta ar putea însă și să-ți afecteze un anumit hormon din corp. Leptina este cea care îți anunță corpul că a mâncat suficient, iar rezistența la leptină, cauzată de fructoză, poate duce la creșterea în greutate. Dacă observi că te-ai mai îngrășat, gândește-te ce obișnuiești să mănânci. E foarte posibil să fie vorba de alimente care conțin prea mult zahăr.

4. Senzația constantă foame

Zahărul nu este prezent numai în bomboane – zahărul există și în carbohidrați care se găsesc în alimente precum pâinea și pastele. Dacă ai mâncat ceva bazat în mare parte pe carbohidrați, corpul tău va avea o criză de energie, ceea ce va face ca acesta să tânjească după mai multă mâncare.

5. Ceață mentală

Zahărul crește nevoia corpului de insulină, un hormon pe care corpul tău îl folosește pentru a transforma mâncarea în energie. Atunci când nivelul insulinei e ridicat, sensibilitatea corpului la acest hormon e redusă, ceea ce face ca glucoza să ți se acumuleze în corp. Acest lucru poate cauza foame, oboseală și chiar gândire încețoșată și lipsă de concentrare. Rezistența la insulină este lucrul care duce, în final, la diabet – așa că e foarte important să fii conștient de aceste simptome.

Prea mult zahăr te expune riscurilor de:

– Diabet

– Cedare a ficatului – excesul de zahăr cauzează stres pentru acest organ vital, ceea ce poate duce la boli non-alcoolice ale ficatului.

– Presiune ridicată a sângelui. De obicei, alimentele sărate, nu dulciurile, sunt asociate cu hipertensiunea. Totuși, hipertensiunea poate fi provocată și de prea mult zahăr.

– Boli cu inima – o dietă nesănătoasă îți poate provoca boli de inimă.

Dacă ai vreunul din simptomele de mai sus e important să vorbești cu medicul tău, care îți va spune ce e de făcut.

Citește și 4 TRUCURI pentru ALBIREA dinților la tine acasă! Obține DINȚI ALBI în doar o SĂPTĂMÂNĂ!

Fiecare persoană îşi doreşte să aibă un zâmbet alb şi strălucitor. Studiile au dovedit că zâmbetul este unul dintre principalele lucruri pe care le observăm la o persoană şi că tindem să ne dorim mai mult să ne împrietenim cu o persoană cu un zâmbet îngrijit decât cu una care nu pare să îşi îngrijească dinții.
Dacă vrei să ai un zâmbet alb şi strălucitor, nu eşti obligat să apelezi la specialişti sau la tratamente profesionale în care investeşti sume enorme de bani. Există câteva remedii naturale pe care le poţi folosi chiar la tine acasă şi care îţi vor albi rapid zâmbetul. Iată care sunt principalele ingrediente eficiente în albirea dinţilor.

1. Bicarbonatul de sodiu

Acesta este probabil unul dintre cele mai utilizate remedii pentru albirea dinţilor acasă. Efectul abraziv al bicarbonatului ajută la curăţarea dinţilor şi la albirea acestora. Poţi utiliza bicarbonatul în locul pastei de dinţi, clătindu-ți foarte bine gura după utilizare. Foloseşte bicarbonat de 2-3 ori pe săptămână, pentru a evita sensibilizarea gingiilor şi distrugerea smalţului protector al dinţilor.

2. Salvia

Salvia este un ingredient foarte bun în eliminarea petelor formate pe suprafaţa exterioară a dinţilor. Freacă frunzele de salvie de suprafaţa dinţilor de 2-3 ori pe săptămână şi vei observa cum suprafaţa dinţilor va fi curățată şi culoarea lor se va uniformiza.
3. Peroxidul de hidrogen (apa oxigenată)

Această substanţă se găseşte la farmacie într-o concentraţie optimă. Îmbibă o dischetă de vată cu apă oxigenată şi freacă suprafaţa dinţilor, apoi clăteşte cu apă din abundenţă.

4. Argila

Cel mai probabil nu te-ai fi gândit niciodată că argila ţi-ar putea curăța dinții însă, asemenea bicarbonatului, argila are un efect astringent, însă mult mai blând. Argila trebuie folosită şi ea asemenea unei paste de dinţi, amestecată cu apă până când obţii o pastă omogenă. Spală-te cu argilă de 2 ori pe săptămână şi vei observa cum dinții tăi vor fi curăţaţi foarte bine. De asemenea, argila are efect de purificare a zonei bucale, astfel că te va scăpa de orice alte infecţii sau probleme ai avea.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus