Connect with us

10 GREȘELI care îți strică fotografiile de VACANȚĂ! 90% dintre fete o GREȘEȘC pe a 2-a!

FASHION & BEAUTY

10 GREȘELI care îți strică fotografiile de VACANȚĂ! 90% dintre fete o GREȘEȘC pe a 2-a!

Toate vrem să avem poze grozave din vacanță, suficient de bune încât să le arătăm prietenilor sau să le postăm pe rețelele de socializare. Totuși, de obicei, pozițiile ridicole sau unghiurile greșite ne fac să ne ascundem cele mai multe poze în adâncurile memoriei telefoanelor mobile. Iată câteva dintre cele mai obișnuite greșeli ale fotografiilor de vară – evită-le și vei putea avea unele demne de coperta unei reviste:

1. Piciorul dublu

E greșit atunci când picioarele sunt pe aceeași linie – va părea că ai un singur picior, foarte mare, iar asta va strica farmecul fotografiei. E necesar ca un picior să fie ceva mai ridicat decât celălalt. Astfel, amândouă se vor vedea bine, nu se vor combina și vei părea grațioasă.

2. Genunchii îndreptați spre aparatul de fotografiat

Dacă stai cu genunchii îndreptați direct spre aparatul de fotografiat, corpul și membrele tale vor părea mai scurte. Dacă stai pe jumătate întoarsă îți vei evidenția formele, iar picioarele se vor vedea clar și vor părea mai lungi.

3. Fotografii de sus

Fotografiile de sus sunt greșite deoarece nu mai păstrează proporțiile feței, iar gâtul dispare. Cere mereu să ți se facă poză de la nivelul ochilor. Proporțiile se vor păstra, iar gâtul va fi vizibil.

4. Fața nu este pusă în evidență

Din cauza unghiului greșit, gâtul s-ar putea să nu pară natural, iar corpul nu va avea nicio formă. Menține poziția, dar ai grijă ca poza să fie făcută dintr-un alt unghi, astfel încât să-ți fie evidențiată fața. Vei arăta mult mai bine și mai natural.

5. Ești prea aproape de apă

Dacă bărbia ta e prea aproape de apă, gâtul tău va dispărea, iar proporțiile feței vor fi greșite și distorsionate. Ar trebui să fie minim 10-15 cm între bărbie și apă. Gâtul ar trebui să se vadă clar, iar atenția ar trebui să fie atrasă de fața ta.

6. Poziția soldatului

Această poziție îți lipsește corpul de forme, trupul tău pare dreptunghiular, iar genunchii dispar complet. Dacă stai numai puțin întoarsă, formele îți vor fi evidențiate, iar postura corectă a picioarelor le face să pară mai lungi și mai subțiri.

7. Te uiți direct spre aparatul de fotografiat

Cu cât sunt picioarele mai îndreptate direct spre cameră, cu atât vor părea mai scurte. E mai bine să te întorci puțin câte puțin. Astfel, picioarele tale vor fi frumoase, iar formele îți vor fi puse în evidență.

8. Fotografii repetate

Fie că îți place sau nu, a sta așezată nu e poziția cea mai bună. Dacă ții neapărat să pozezi așa, stai ușor înclinată, cu picioarele încrucișate în zona gleznei, dacă vrei ceva mai elegant.

9. Genunchii aproape de piept

Cu cât sunt genunchii mai aproape de piept, cu atât sunt mai încălcate proporțiile corpului uman. Evidențiază-ți linia elegantă a corpului stând întinsă, cu un picior în fața celuilalt.

10. Ai grijă să nu stai aplecată

Postura nepotrivită o să facă să pară că ai burtă și că nu ai gât. Nu sta aplecată. Ca să pari mai elegantă, trebuie doar să-ți îndrepți spatele. Asta e valabil tot timpul, nu numai în cazul ședințelor foto.

Citește și 7 SECRETE pentru a ieși bine în poze

Foarte multe persoane sunt convinse că nu arată bine în fotografii așa că preferă să nu stea niciodată în fața camerei, lucru care îi poate face să piardă multe amintiri frumoase. Puțini însă știu că o fotografie de succes apare în urma controlului mult mai multor lucruri decât doar a aparatului de fotografiat.

Samantha Simmonds, un reporter de știri pentru Sky News, a împărtășit lumii o parte dintre trucurile pe care le folosește pentru a arăta bine în fața camerei în fiecare zi. Acestea sunt extrem de eficiente și de simple, astfel că le puteți pune și voi în practică următoarea dată când vă aflați în fața unui obiectiv.

59355-r3l8t8d-650-1face

1. Descoperă-ți cea mai bună parte

Cu toții avem fețele ușor asimetrice. Astfel, va fi nevoie să îți găsești cea mai bună parte a feței și să “lucrezi” cu ea. Pentru a te decide care este cea mai bună parte a feței tale, poți folosi telefonul mobil. Setează funcția de fotografiere prin declanșare și poziționează-te în fața camerei. Fă-ți două poze din semi-profil apoi alege-o pe cea în care ți se pare că arăți cel mai bine și ține minte din ce parte a fost făcută.

59555-r3l8t8d-650-2face

2. Concentrează-te asupra privirii

Ochii tăi nu trebuie să fie nici prea mari, întrucât acest lucru te va face să pari surprinsă, însă nici prea mici, întrucât vei arăta încruntată sau confuză. Privirea trebuie să fie îndreptată spre înainte, fără să dai impresia că te uiți într-un punct fix.

Celebrități precum Angelina Jolie, Sharon Stone și Drew Barrymore folosesc acest truc, reușind să perfecționeze această tehnică vizuală prin care își fac privirea să pară mai intensă.

59405-r3l8t8d-650-3face

3. Nu zâmbi prea tare

În momentul în care zâmbești exagerat, chipul tău poate căpăta un aspect forțat sau nesincer. Acest gest poate chiar să îți altereze ușor trăsăturile, închizându-ți trăsăturile și făcând să îți apară riduri de expresie.

59605-r3l8t8d-650-4face

4. Subțiază-ți fața

Pentru a reduce spațiul pe care fața ta îl ocupă în fotografie, poți aplica acest truc simplu: întoarce fața la un unghi de 30 de grade față de cameră și lipește-ți limba de cerul gurii. Acest lucru îți va face fața să pară vizibil mai subțire.

59655-r3l8t8d-650-5face

5. Nu îți țuguia buzele

Acest gest care a fost foarte răspândit prin fotografiile de pe internet nu doar că este neatractiv, însă nici nu te flatează din punct de vedere fizic. Vei arăta mult mai bine dacă îți vei lăsa buzele relaxate decât dacă vei arăta de parcă urmează să săruți pe cineva.

59455-r3l8t8d-650-6face

6. Ajustează unghiul camerei

În cazul în care fotografia este făcută de jos, fața ta va părea mult mai voluminoasă decât este și trăsăturile vor arăta mult mai rigide și masculine. Optează pentru o poziționare a camerei ușor deasupra feței tale, întrucât privitul în sus va face ca perspectiva asupra trăsăturilor tale să fie una mult mai bună.

59505-r3l8t8d-650-7face

7. Ridică bărbia

Atunci când faci fotografii din profil, ridică bărbia ușor; acest lucru îți va face fața să arate mai expresivă și îți va subția gâtul.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus