Connect with us

12 semne subtile că ești mai inteligent decât credeai

LIFESTYLE

12 semne subtile că ești mai inteligent decât credeai

Fiecare om își dorește șă fie cât mai inteligent, însă uneori este foarte greu să obții un rezultat concludent în urma comparației cu cei din jurul tău sau a testelor speciale pentru măsurarea inteligenței. Studiile au demonstrat că există câteva trăsături comune persoanelor a căror inteligență este mai ridicată. Iată care sunt acestea:

1. Iei/ai luat lecții de muzică

Studiile demonstrează că muzica ajută la dezvoltarea copilului. O lună de studiu muzical poate ajuta un copil între 4-6 ani să își dezvolte inteligența. Ai cântat la vioară când erai copil? Dacă da, înseamnă că ești o persoană foarte profundă!

2. Ești cel/cea mai în vârstă dintre frați

Studiile arată că frații mai mari au IQ-ul mai crescut față de ceilalți frați sau surori. Din acest motiv, cei mai în vârstă au mai mult succes decât restul.

3. Ai fost alăptat/ă natural

Copiii care au fost alăptați natural de mamele lor au IQ-ul mai mare decât ceilalți. Însă nu se știe exact care este legătura dintre aceste două lucruri.

4. Îți place să citești de când ești copil

Dacă faci asta de când ești copil, înseamnă că ești foarte inteligent. 2.000 de perechi de gemeni au participat la un studiu pe această temă și se pare că cei care au învățat să citească mai devreme au fost cei care au reușit în viață.

5. Ești stângaci

Mulți criminali erau stângaci, iar acest lucru este un fenomen bine cunoscut. Ultimele cercetări arată că stângacii gândesc mai repede și sunt mai creativi în rezolvarea problemelor.

6. Ești amuzant

Simțul umorului și inteligența ridicată sunt foarte conectate. În jur de 400 de studenți au dat un test de inteligență după ce au văzut scene amuzante. Poți ghici cine a trecut testul?

7. Îți faci mereu griji pentru orice

Mai multe studii dovedesc faptul că cei care își fac mereu griji din orice sunt mai inteligenți decât cei care nu se îngrijorează atât de des.

8. Ești înalt

Cercetătorii din cadrul universității Princeton arată că oamenii mai înalți învață mai bine și au mai mult succes pe plan profesional la maturitate decât cei cu o înălțime mai redusă.

9. Ești curios

Curiozitatea este o caracteristică importantă a oamenilor inteligenți. Oamenii curioși gândesc mai limpede și își fac planuri de lungă-durată.

10. Ești perfecționist

Perfecționiștii sunt inteligenți, nu sunt niciodată mulțumiți cu ceea ce au sau fac. Dacă sunt nemulțumiți în legătură cu un aspect al vieții lor, vor face orice să schimbe asta.

11. Ești pasăre de noapte

Cei care stau treji până noaptea târziu, au un intelect mai dezvoltat. Dacă îți place să lucrezi noaptea, înseamnă că ești o fire creativă și că vrei să fii cât mai productiv.

12. Scrii dezordonat

Oamenii creativi scriu foarte urât, cât să înțeleagă doar ei, iar acesta este un semn clar de inteligență, întrucât ei gândesc mai repede decât pot să execute.

Citește și 7 semne că ești în prag de depresie. Nu le ignora

În viața tuturor există momente în care simțim că nu avem putere să facem nimic, nici măcar să ne dăm jos din pat. Pare că totul ne scapă printre degete și că nu putem să ne rezolvăm problemele. Acestea sunt niște semne că am rămas fără energie. Iată câteva lucruri care sugerează că ești foarte aproape de ceea ce se cheamă „epuizare emoțională”:

1. Nu mai ai grijă de tine

În momentele în care nu te îngrijești, îți pierzi energia, iar când nu ai energie nu ai grijă de tine – e un cerc vicios din care e greu să scapi. Nu trebuie să uiți că îngrijirea corporală
este o parte importantă din viața oamenilor.

2. Te încăpățânezi ca fiecare lucru mărunt să fie perfect

Dacă ai intoleranță față de jumătățile de măsură contrazici însăși ideea vieții. Suntem cu toții oameni, suntem imperfecți, iar lumea din jurul nostru nu are cum să fie ideală. Lasă lumea să
fie așa cum e ea – dacă nu încerci să schimbi lucrurile din jurul tău, vei economisi astfel multă energie.

3. Îți impui niște reguli de viață și încerci cu strictețe să le urmezi

Dacă îți spui mereu „eu nu o să …. niciodată” sau „eu în fiecare dimineață o să…” o să te simți mereu vinovată și stresată. Relaxează-te. Lasă deoparte listele și începe să iei decizii
bazate pe bun simț.

4. Crezi că trebuie să te ridici la înălțimea așteptărilor tuturor oamenilor

Îți dorești să fii cea mai bună pentru șef, pentru părinți, pentru soți și te străduiești să fii un membru corect al societății – asta nu are cum să nu fie o sursă constantă de stres. Învață
să îți sortezi prioritățile și cum să spui „nu”.

5. Relația ta cu mâncarea este una nesănătoasă

Orice extremă din acest domeniu e periculoasă pentru organism – mai ales pentru sistemul nervos. Fie că sari constant peste mese, fie că mănânci în mod necontrolat îți vei da peste cap
rezervele de energie și vei avea complexe, remușcări și sentimente de inferioritate.

6. Te supără că nu poți să ajuți pe toată lumea

E imposibil să ajuți pe toată lumea. Dacă te consumi pentru toți ție nu o să îți mai rămână nimic, iar ceilalți oricum nu vor fi mulțumiți de tine, indiferent cât te-ai da peste cap. Cel mai
bun lucru pe care-l poți face e să fii fericită. Ajută-i pe străini, ocupă-te de caritate, oferă-le prietenilor ajutor psihologic, dar nu face nimic din toate astea în detrimentul propriei
tale persoane.

7. Stima ta de sine este scăzută

Auto-sabotarea îți consumă foarte multă energie și nu poate avea rezultate pozitive. Dacă nu te descurci prea bine la ceva și te doare, descoperă care e problema și încearcă să o rezolvi. Dacă
problema nu poate fi schimbată, atunci nu ar trebui să o mai consideri o problemă, ci să o consideri un simplu fapt dat.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus