Connect with us

10 semne că ai probleme grave cu rinichii. Nu le mai ignora

LIFESTYLE

10 semne că ai probleme grave cu rinichii. Nu le mai ignora

Rinichii sunt unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru, reprezentând principala componentă a aparatului excretor. Aceștia au rol în filtrarea sângelui și eliminarea substanțelor nocive prin urină. Cu toate acestea, atunci când rinichii se îmbolnăvesc, poate părea destul de dificil să îți dai seama de acest lucru. Iată care sunt principalele semne că suferi de probleme cu rinichii.

1. Modificarea funcției urinare

Dacă observați creșterea sau scăderea bruscă a cantității de urină sau modificarea culorii sau dacă descoperiți că vă chinuiţi să urinați, indică faptul că aveți anumite probleme cu rinichii. În cazul acestor modificări, cel mai bine este să păstrați o înregistrare a acestora într-un jurnal, astfel încât medicul să vă poată da un diagnostic în consecință.

2. Durerea la urinare

O durere ascuțită în timpul urinării este un semn al infecției tractului urinar. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu este tratat la momentul potrivit, infecția poate ajunge la rinichi. Acest lucru duce de obicei la febră mare și dureri fizice.

3. Sânge în urină

Sângele în urină este un indicator clar al problemelor legate de vezica urinară. Acestea nu trebuie ignorate și trebuie să vă verificați la un medic.

4. Urina spumoasă

Un alt indicator al infecției renale este formarea de spumă în urină. Acest simptom neobișnuit poate indica afectarea rinichilor. Ar trebui să observați culoarea urinei și să vă asigurați că nu sunteți deshidratat.

5. Umflarea picioarelor

Când rinichii nu funcționează corect, nu reușesc să elimine fluidele nedorite din corp. Acest lucru are ca rezultat umflarea feței, a picioarelor și a gleznelor.

6. Amețeli

Când rinichii nu funcționează corect, în organism există lipsă de oxigen. Această lipsă de oxigen conduce la oboseală și din moment ce creierul dumneavoastră nu obține o cantitate suficientă de oxigen, acesta este amețit. Vă va lipsi concentrarea și nivelul energiei va fi unul scăzut.

7. Senzaţia constantă de frig

Datorită infecției rinichilor, veți observa că simțiți o răcoare constantă, chiar dacă vă aflați în locuri calde. Afecțiunile renale conduc la pielonefrită, care are ca rezultat frisoane și febră.

8. Mâncărimi

Odată ce rinichii se vor deteriora, părți din acestea se vor depune în corp. Acest lucru va cauza erupții cutanate și mâncărime.

9. Greață

Când rinichii nu reușesc să elimine deșeurile din corpul vostru, eliminarea se face sub formă de vărsături. Sentimentul constant de greață și vărsături este un indicator clar al problemelor legate de rinichi.

10. Dificultăți de respirație

Construcţia care se formează în corpul dvs. din cauza problemelor renale, blochează plămânii și trecerea aerului prin aceștia. Acest lucru duce la dificultatea respirației. În acest caz, trebuie să vă consultați medicul pentru a trata cauza acestor probleme.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus