Connect with us

11 poze care arată relația dintre om și natură care te vor face să te întristezi

LIFESTYLE

11 poze care arată relația dintre om și natură care te vor face să te întristezi

Anul 2017 s-a dovedit a fi cel mai fierbinte din istoria observațiilor meteorologice din ultimii 150 de ani. În plus, unii oameni de știință cred că Europa și SUA vor fi în curând acoperite de frig veșnic. Nu știm cât de precise sunt predicțiile oamenilor de știință, dar știm cu siguranță că până acum nu am adus prea multe lucruri pe planeta noastră.

Experții definesc “schimbările de dispoziție” ale naturii ca pe un climat nervos. Principalul motiv pentru un astfel de comportament atipic este supraîncălzirea, cauzând dispariția rapidă a gheații din Groenlanda. Se întâmplă acum de 2 ori mai rapid decât acum 10 ani.

Iată o listă de fotografii oficiale care arată actuala “stare proastă” a naturii. Și în acest caz, doar oamenii sunt de vină.

1. Temperaturile anormale i-au făcut pe oameni să se adapteze noilor condiții

Datorită impactului compușilor chimici de origine antropică, stratul de ozon al planetei noastre se prăbușește. Acest strat nu numai că împiedică Pământul să-și piardă oxigenul, dar ne protejează de radiațiile ultraviolete dăunătoare. Acesta este motivul pentru care meteorologii din întreaga lume înregistrează o creștere anormală a temperaturii.

2. A nins de trei ani la rând în deșertul Sahara.

Se pare că omenirea se va obișnui în curând cu acest fenomen, care, din păcate, nu este normal.

3. Un tigru siberian a ieșit dintr-o pădure pentru a găsi mâncare.

Datorită braconajului și a vânătorii ilegale, tigrii Amur au început să iasă pe drumuri în speranța găsirii unor resturi sau a unor oameni care să le ofere hrana. Tigrii nu sunt singurii care fac asta. Multe animale sălbatice înfometate trebuie să se adapteze la aceste condiții de viață noi. Din păcate, defrișarea pădurilor este o altă problemă globală care amenință lumea.

4. Tăierea pădurilor tropicale în Brazilia

Dacă omenirea își menține ritmul actual de despăduriri, toate pădurile vor fi distruse până în 2040.

5. Un panou luminos înecat într-un smog gros în China

Dezvoltarea industrială rapidă face ca 85% dintre oamenii de pe planeta noastră să respire aerul poluat.

6. Gijón, un oraș din Spania, este situat la 100 km de un foc în pădure. Această fotografie a fost făcută la ora 10 a.m.

În 2017, 66.113 de incendii au fost înregistrate în SUA. Aceste incendii incontrolabile au distrus în total 9,8 milioane de acri de pământ. Este de remarcat faptul că 90% din incendiile forestiere pornesc din cauza atitudinii neglijente a oamenilor față de foc.

7. Această culoare a apărut într-unul din rezervoarele unui oraș rusesc.

Modificarea compoziției chimice a atmosferei determină formarea de ploi acide. Ea otrăvește mediul și contaminează solul și rezervoarele de apă.

8. O plajă supraaglomerată în Rio de Janeiro

Potrivit previziunilor oamenilor de știință, populația Pământului va ajunge la 9 miliarde de oameni până în 2030. Gândește-te doar la acest lucru: acum 101 de ani în 1927, populația planetei era de numai 2 miliarde.

9. O imensă cantitate de petrol formată în urma unei explozii a unei platforme petroliere în 2010.

În fiecare an, peste 12 milioane de tone de petrol ajung în oceanele lumii. Se întâmplă din cauza scurgerilor de ulei din puțurile și cisternele deteriorate. Aproximativ 25% din apa de mare este acoperită cu un strat de ulei variind în grosime. În 2010, o explozie a platformei petroliere Deepwater Horizon a dus la scurgerea a 1000 de tone de petrol în ocean. Compania britanică Petroleum a cheltuit miliarde de dolari pentru a elimina substanța, dar, în ciuda tuturor eforturilor, ei au putut elimina doar 75% din substanța combustibilă.

10. Această fotografie a unui căluț de mare care cară un bețișor de ureche arată starea reală a oceanului de astăzi.

260 de milioane de tone de resturi de plastic intră în ocean anual, ducând la formarea unor mari continente din plastic. Cel mai mare este situat în Oceanul Pacific, ocupând 10% din suprafața sa.

11. Balenele se sufocă pe resturile de plastic.

Problema poluării plastice în mări și oceane devine tot mai gravă în fiecare an. Au existat cazuri de balene sufocându-se cu resturile de plastic și eșuând pe țărm. Pentru a crește gradul de conștientizare a acestui fapt, oamenii din Greenpeace Philippine au instalat o replică a unei balene moarte pe una dintre plajele din Manila de Sud. Întreaga instalație a fost făcută din plasticul găsit în apele oceanului.

Continuați lectura
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus