Connect with us

Tot ce trebuie să știi înainte să îți vopsești părul. 8 lucruri esențiale despre vopsirea părului

FASHION & BEAUTY

Tot ce trebuie să știi înainte să îți vopsești părul. 8 lucruri esențiale despre vopsirea părului

Probabil că nu există nicio fată care nu s-a gândit măcar o dată că își dorește să își vopsească părul. Dacă te întrebi însă oare cu ce culoare ți-ar sta cel mai bine și cum să faci astfel încât să dureze cât mai mult timp, iată care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți vopsești părul

1. Testează vopseaua înainte să o folosești

Acest lucru se aplică și atunci când te vopsești acasă, dar și la salon. Înainte să începi procesul de colorare sau de decolorare, testează puțină vopsea pe zona tâmplelor sau a cefei pentru a verifica dacă pielea ta o poate suporta. De asemenea, oricând simți vreo mică înțepătură sau usturime, clătește urgent produsele din păr.

2. Culoarea pe care o alegi îți poate da volum coafurii

Nu degeaba încearcă stiliștii să le convingă pe fete să își facă șuvițe. În unele situații este mult mai bine să alegi un joc de nuanțe și culori în loc să îți vopsești tot părul în aceeași culoare.

3. Cum tratezi părul blond?

Dacă ți-ai decolorat părul pentru a ajunge la blond, ar trebui să renunți la a mai folosi vopsea de păr pentru el. Optează pentru nuanțatoare sau pentru șampoane colorate pentru a da dimensiune coafurii și a elimina tonurile calde sau reci din păr care nu îți plac.

4. Ai grijă ce produse folosești pentru păr

Sănătatea părului este mai importantă decât aspectul acestuia, cel puțin în prima fază. Un păr sănătos poate fi vopsit în mod repetat pentru a ajunge la rezultatul dorit. Unul dintre produsele care rănește cel mai tare părul este oxidantul sau decolorantul, folosit pentru a deschide nuanța firului de păr. Chiar dacă un oxidant mai puternic poate însemna o decolorare mai rapidă, este mai important să folosești un oxidant mai blând și a repede procesul de mai multe ori.

5. Nuanța scalpului trebuie să se potrivească cu nuanța pe care o alegi pentru lungimea firului de păr

Cel mai bun exemplu este alegerea fondului de ten – atunci când îți cauți un fond de ten, te orientezi astfel încât acesta să se potrivească cu tonul natural al pielii tale. Nu multe persoane țin cont de faptul că și pielea de pe cap are propriul ei subton, astfel că este necesar ca vopseaua pe care o alegi să se potrivească. Stilistul este persoana care va alege cel mai bine o culoare care să îți complimenteze scalpul, de exemplu, dacă alegi o culoare care este prea închisă pentru tine, vei da senzația că părul tău este mai rar și mai subțire.

6. Pregătește părul pentru vopsire

Procesul de vopsire în sine avariază și agresează părul astfel că, cu o seară înainte să te vopsești ar trebui să îți speli părul și să îți aplici un balsam sau o mască pentru a te asigura că firul tău de păr absoarbe toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru a rezista procesului de vopsire.

7. Spală toate ustensilele pe care le folosești

Indiferent că optezi pentru vopsitul la salon sau la tine acasă, toate produsele, bolurile, periile și pensulele pe care le folosești trebuie să fie foarte bine spălate. Acest lucru nu ține neapărat de condițiile de igienă, cât și de formula în sine și de compoziția produselor de păr. Alte substanțe sau reziduuri rămase pe instrumentele pe care le folosești pot afecta performanța culorii și nuanța finală pe care o vei obține.

8. Nu trebuie să ai aceeași culoare pe toată lungimea firului de păr

Dacă vopsești părul în aceeași culoare de sus până jos, vei da aspect de păr plat, fără formă. Alege o variantă mai închisă a culorii pentru rădăcină, care să se deschidă aproape imperceptibil pe toată lungimea firului de păr. Mai mult decât atât, dacă optezi pentru această variantă nu te vei confrunta nici cu probleme atunci când părul începe să crească.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus