Connect with us

4 semne pe care ti le transmite organismul, cand esti foarte stresat

FASHION & BEAUTY

4 semne pe care ti le transmite organismul, cand esti foarte stresat

In aceste vremuri, toti oamenii se declara stresati, insa nu intotdeauna stiu sa faca diferenta intre somatizari ale stresului si bolile reale.

Iata cateva semne pe care ti le-a transmite organsmul, atunci cand nivelul stresului atinge cote maxime:

1. Gingii inflamate

Tensiunea de zi cu zi scade imunitatea in organism, ceea ce permite bacteriilor din gura sa dezvolte infectii. Pentru a impiedica acest lucru, dormi suficient, fa sport, adopta o alimentatie echilibrata si ia multivitamine.

2. Pierderi de memorie

Hormonii eliberati in timpul perioadelor stresante pot cauza pierderi de memorie, pe termen scurt. Stresul pe termen lung poate afecta structura nervilor si celulelor cerebrale, cauzand disfunctionalitatea conexiunilor la nivelul creierului. Pentru a tine sub control acest aspect, acorda mai multa atentie organizarii. Foloseste agende, notite in telefonul mobil, calendare, pentru a structura eficient tot ceea ce ai de retinut.

3. Menstruatie dureroasa

Femeile care se simt stresate, prezinta un risc dublu de a avea menstruatii dureroase. Hormonii secretati atunci cand esti stresata accentueaza contractia uterina si crampele, iar anxietatea face ca durerea sa fie perceputa mai acut. Este recomandat sa-ti administrezi antiinflamatoare sau calmante in aceasta perioada si sa incerci sa te relaxezi.

4. Cosmaruri

Atunci cand esti complesit de evenimentele stresante din viata ta si nu stii cum sa le gestionezi, cosmarurile pot fi modalitatea creierului de a se detensiona. Gandeste-te la vise ca la sedinte gratuite de psihoterapie. Analizeaza ce ai visat, cum te-ai simtit in timpul visului si incearca sa intelegi simbolurile transmise de catre creier. Este posibil ca rezolvarea problemelor tale sa fie mai simpla decat crezi.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus