Connect with us

Cele mai mari greseli in machiaj

FASHION & BEAUTY

Cele mai mari greseli in machiaj

Nimeni nu ar trebui sa-si doreasca perfectiunea, mai ales ca din cand in cand, iti place sa te relaxezi si sa nu iti pese de tot felul de reguli. Cu toate acestea, cand vine vorba de machiaj, anumite greseli nu iti compromit doar aspectul exterior, ci si sanatatea.

Iata care sunt cele mai mari greseli in machiaj, ce pot fi cu usurinta evitate:

1 Primul lucru pe care il faci dupa ce te trezesti este sa te machiezi

Chiar daca dimineata ai putin timp la dispozitie, cel mai important este ca atunci cand te trezesti, sa iti cureti bine fata de tot sebumul secretat pe perioada noptii. Foloseste o crema cu factor de protectie sau alte geluri/uleiuri care iti plac, lasa pielea sa absoarba toti nutrientii si abia apoi aplica machiajul. Vei vedea ca si rezistenta acestuia va fi una sporita.

2 Pastrezi produsele de machiaj pentru prea mult timp

Femeile care sunt pasionate de machiaj obisnuiesc sa achizitioneze foarte des produse noi. Astfel, multe dintre ele sunt folosite foarte putin. Chiar daca nu ai terminat produsul, evita sa-l tii foarte mult in trusa ta de machiaj. Perioada de valabilitate difera in functie de machiaj si brand, dar in general, 3 luni este suficient pentru ca un produs sa inceapa sa-si modifice consistenta si sa reprezinte un risc pentru sanatatea ta.

3 Mergi la culcare fara sa te demachiezi

Cu siguranta orice femeie a facut asta, macar de cateva ori in viata. Este tentant sa te arunci in pat, dupa o zi obositoare sau o noapte petrecuta in club, fara sa mai urmezi procesul de demachiere, care in acele momente, simti ca ar dura ore. Incearca sa constientizezi cat de daunator este machiajul pe ten, mai ales pe perioada noptii, cand pielea ar trebui sa respire si sa se regenereze. Pentru acele seri in care iti este foarte greu sa te demachiezi, asigura-te ca ai un gel spumant delicat, cu care iti poti curata intreaga fata, inclusiv ochii. Astfel, nu mai folosesti mai multe produse si tu vei fi gata de culcare, in doar 5 minute.

4 Nu-ti cureti pensulele

Chiar daca ai grija in ceea ce priveste valabilitatea produselor, pensulele si buretii pe care ii folosesti sunt medii in care se dezvolta foarte usor bacterii. Pentru ustensilele pe care le folosesti la produse uscate, cum ar fi pudra, fardurile de ochi, este suficient sa le cureti o data pe saptamana. Pentru ustensilele pe care le folosesti cu produse lichide, cum este fondul de ten, rujul, ideal ar fi sa le cureti dupa fiecare utilizare.

5 Folosesti testere din magazin

Oricat de tentant ar fi sa testezi produsul din magazin, acest lucru este foarte riscant. Cu acele produse intra in contact zeci de persoane, zilnic. Chiar daca nu au boli, ceea ce este putin probabil, nu au mainile sterile atunci cand folosesc produsele. Chiar si testarea doar pe mana poate fi periculoasa pentru sanatatea ta.

sursa foto: Stocksy

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus