Connect with us

Cand ceea ce gandesc ceilalti, conteaza mai mult decat ce gandesti TU

LIFESTYLE

Cand ceea ce gandesc ceilalti, conteaza mai mult decat ce gandesti TU

Oamenii sunt “animale sociale”, prin urmare le este greu sa functioneze in afara societatii. Exista un reglaj continuu, intre ceea ce vrei sa faci si ceea ce este acceptat social sa faci, intre ceea ce gandesti si ceea ce ar trebui sa gandesti. Cand apar discrepante foarte mari intre cele doua, apar frustrarile si sentimentul de neimplinire.

Daca intrebi pe cineva ce anume il face fericit cu adevarat, vei auzi foarte des raspunsuri ca : “sa stiu ca sunt iubit”, “sa fiu popular”, “sa fiu apreciat la serviciu” etc. Nevoie de validare este foarte puternica la cei mai multi dintre noi, iar asta ne face de multe ori vulnerabili si dependenti de cei din jur.

Cei din jur sunt subiectivi, judeca prin filtrul propriilor experiente si frustrari. Nu pot fi un etalon general valabil, prin urmare, de ce ar depinde satisfactia ta, de opinia celorlalti? Iti amintesti cand te-ai bucurat cu adevarat de ceva ce ai realizat, fara a astepta felicitarile celorlalti? Sa traiesti acea satisfactie interioara, fara sa simti nevoia sa o impartasesti? Da, ideal este sa imparti bucurii si tristesti cu cei dragi, dar daca ai ajuns in punctul in care pentru tot ceea ce faci, astepti reactia celorlalti, iti rapesti dreptul la fericire. Foarte curand vei intra intr-un cerc vicios, in care nicio reusita nu te va mai bucura suficient, lasand mereu un gol pe care nu stii cum sa-l umpli.

Cea mai sigura cale pentru a te implinii pe deplin este prin tine insuti. Fa lucruri pentru sufletul tau, pentru linistea cu care vei aseza seara capul pe perna, pentru mandria cu care te vei privi in oglinda.

Iti esti dator sa faci tot ceea ce este mai bine pentru tine, nu sa ii multumesti pe cei din jur!

sursa foto:

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus