Connect with us

Cele mai vechi mituri despre matreata!

FASHION & BEAUTY

Cele mai vechi mituri despre matreata!

 

# Matreata este cauzata de un scalp uscat. Fals! Aceasta este mai intalnita la persoanele cu scalpul cu exces de sebum. Din cauza uleiurilor, celulele pielii au tendinta sa fie inlocuite prea repede, iar acestea se depun, sub forma de cojite.

# Matreata poate fi tratata definitiv! Fals! Din cauza faptului ca matreata nu este cauzata de o bacterie, nu poate fi tratata definitiv, existant riscul sa reapara. Tot ce poti sa faci este sa o tii sub control si sa descoperi produsele care ti se potrivesc.

# Tratamentul cu uleiuri te poate ajuta in cazul matretii! Fals! Exista tratamente cu ulei de ricin sau cocos, pe care trebuie sa le masezi pe scalp. In general, acestea nu fac decat sa inrautateasca aspectul scalpului, deoarece acesta are nevoie sa se exfolieze natural, iar uleiul ingreuneaza acest proces.

# Cojitele de pe scalp trebuie indepartate! Fals! Daca acestea sunt inca prinse de scalp, inseamna ca problema ta este mai serioasa decat o simpla matreata. Este posibil sa ai dermatita, iar tu trebuie sa eviti iritarea scalpului si sa urmezi un tratament dermatologic.

# Trebuie sa te speli mai rar, daca ai matreata! Fals! Ideal este sa te speli zilnic, pentru a curata toate depunerile de pe scalp si a evita iritatiile.

# Produsele de stilizare cauzeaza matreata! Fals! Stresul, alimentatia, predispozitia genetica pot fi cauza ale aparitiei matretii, dar mai putin probabil sa fie din cauza produselor cosmetice. Daca ai grija sa nu le lasi pe par mai multe zile, acestea nu iti afecteaza parul.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus