Connect with us

Turmericul- remediu minune pentru cearcane

FASHION & BEAUTY

Turmericul- remediu minune pentru cearcane

Turmericul este o planta de origine asiatica, inrudit cu ghimbirul si cultivat in India, China, Taiwan, Japonia, Indonezia si Africa. Este folosit in special in bucataria indiana drept condiment, avand un gust iute amarui, aromatic.

Acest condiment poate fi folosit si in scopuri cosmetice. Este bogat in antioxidanti si alte ingrediente benefice tenului. Se spune ca poate reduce ridurile, combate acneea, uniformizeaza nuanta pielii si ilumineaza tenul.

O alta proprietate extraordinara este cea a eliminarii cearcanelor.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a te bucura de beneficiile acestui tratament minune:

  1. Amesteca un sfert de lingurita de turmeric pudra, cu doua lingurite de lapte batut. Acest amestec se poate pastra la frigider pentru maximum o saptamana.
  2. Dupa ce ti-ai curatat bine tenul, aplica cu ajutorul unei pensule, un strat subtire din acest amestec, pe zona de sub ochi, dar nu foarte aproape de linia genelor.
  3. Lasa amestecul sa actioneze pentru 20 de minute, dupa care clateste cu apa calduta.
  4. Turmericul poate pata pielea si hainele. In cazul in care observi o nuanta galbuie pe piele, poti sa folosesti un demachiant sau un ulei, pentru a indeparta petele si clateste din nou cu apa.
  5. Dupa ce ai terminat tot procedeul, aplica pe zona ochilor crema hidratanta sau uleiul pe care il folosesti in fiecare zi.
  6. Repeta acest tratament de 2-3 ori pe saptamana, timp de o luna, dupa care poti aplica pentru intretinere, doar o data pe saptamana.

product_turmeric

untitled

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus