Connect with us

Cum sa pui punct unei relatii disfunctionale de prietenie

LIFESTYLE

Cum sa pui punct unei relatii disfunctionale de prietenie

Asa cum este dificil sa acorzi incredere cuiva si sa-i devii prieten, la fel de greu este sa inchei o relatie. Ai investit timp, energie si sperante! Dar daca esti nefericit si continui relatia, vei pierde si mai mult timp, suferinta va fi si mai mare, iar tu nu ai nicio scuza pentru aceasta ignoranta!

Iata cateva lucruri de care sa tii cont, atunci cand trebuie sa iei o decizie legata de o relatie de prietenie:

1. Evalueaza relatia de prietenie!

Nu te lasa pacalit de momentele distractive pe care le aveti impreuna. Intreaba-te si raspunde-ti sincer: Simti ca esti cea mai buna varianta a ta, atunci cand esti in compania persoanei respective? Ai lucruri frumoase de spus despre persoana respectiva? Cat de implicat esti in relatia respectiva? Persoana respectiva iti cauta prezenta doar cand are nevoie de suport?

2.Constientizeaza ca ai slabiciuni!

Este foarte greu sa inchei o relatie, deoarece orice persoana prefera sentimentul de apartenenta, chiar daca relatia respectiva nu ii ofera cele mai mari satisfactii. Fa deosebire intre dorinta de a avea ca prieten o anumita persoana, pentru diverse motive, si nevoia de a a avea un prieten, indiferent cine este acesta. Ai curaj si refuza sa fii o personalitate dependenta!

3. Infrunta situatia!

Sa eviti sursa unei probleme pare o solutie comoda la inceput, dar pe termen lung iti poate creea numai neplaceri. Dupa ce ai analizat situatia, confrunt-o alaturi de persoana in cauza. Nu lasa conflicte neclarificate si spune tot ceea ce simti.

4. Sufera si mergi mai departe!

Nu incerca sa negi impactul pe care il are despartirea asupra ta. Chiar daca aceasta era disfunctionala, nu inseamna ca nu poti avea regrete. Sufera, accepta ca iti cauza si mai multa nefericire si mergi mai departe cu incredere. Invata din greseli si nu le mai repeta!

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus