Connect with us

3 studii care atesta beneficiile consumului de cafea

FASHION & BEAUTY

3 studii care atesta beneficiile consumului de cafea

Simti ca nu poti sa functionezi optim, pana nu iti bei cafeaua de dimineata? Iti place la nebunie doar tabietul in sine sau consumi rar cafea, cand iesi in oras? Indiferent in ca categorie de incadrezi, probabil te gandesti daca aceasta este sanatoasa sau nu.

Iata trei studii ale caror rezultate sunt in favoarea consumului de cafea:

DIABET

Un studiu din Finlanda, realizat pe 14.000 de persoane, atesta faptul ca femeile care consuma cafea zilnic, chiar si 2-3 cani, au un risc mai scazut de a suferi de diabet, cu 29 de procente, pe cand in cazul barbatilor, procentul este de 27. Se pare ca antioxidantii pe care ii contine cafeaua ajuta in cazul secretiei de insulina.

CANCER

In Japonia s-a realizat un studiu pe un esantion de 90.000 de persoane, care au consumat cafea zilnic, timp de 10 ani. Riscul de a face cancer la rinichi a scazut cu 50%. S-a descoperit efectul cafelei asupra secretiei unor enzime, care scad si riscul cancerului de colon.

PARKINSON

Oameni de stiinta din Hawaii au monitorizat timp de 30 de ani, peste 8000 de barbati americani si japonezi, iar acestia au avut cu 50% risc mai scazut de a dezvolta aceasta boala, consumand o cafea pe zi.

sursa: RidersDigest

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus